onsdag 22. april 2009

Tiurleik med besøk av rakkelhane 21 april 09

Et sted mellom Sorten og Malungen! Gikk tidlig opp for å spise en bedre skinkestek middag. Da mørket kom hørte jeg tiuren kom.(Ja du leser riktig.) Spillet startet ca. 04.30. Det var en rar lyd på leiken, noe som viste seg å være en rakkelhane.(Se bilde.) Jeg telte 1 rakkelhane 7 tiurer og 6-7 røy. Det var flere som prøvde seg på sjefen, men de ble jaget til skogs. De sluttet å spille ca. 07.30 Så ikke like mange fugler som i 08 ,
men hadde en kjempe opplevelse for det.
På leik
Erik Ødegård

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det må jeg si.. Må ha vært artig å oppleve en slik fugl på leik! Fin fugl og sikkert en bra lek!

E.Ø sa...

Ja den var ikke så værst(-:

Anonym sa...

Det er nå faen te rart å se hvor mange tiurer dere ser når det ikke er lov å skyte de, men i jakta så freder dere de nærmest. Det ser utfor at banden må legge seg i selen til høsten:-) Fin fugel forresten.

Anonym sa...

Nå gjelder vel ikke dette alle medlemmer av banden. Ett medlem skjøt nesten nok tiurer i høst til at de fire bandemedlemmer kunne fått en hver i snitt... Må være slitsomt for en kar å prøve å redde fire manns ære!

Anonym sa...

En lytt itte skyte hver gang en ser fugl heller. Storfuglene samler seg på våren og da er det ofte en ser litt flere tiur en på høsten.. Hmmm.., merkelig greier gitt..

Anonym sa...

Om det ikke blir noe særlig fugl, så sykemelder ikke ett bandemedlem seg i et halvt år etter etter ei lita jakthelg ivertfall!