søndag 14. desember 2008

Fanden og Banden på tur 12-13 des

Turen startet for undertegnedes del, samt Erik og Andre fredag kveld. Tore og fanden hadde jaktet fredag også, men det kommer kanskje i en senere blogg. Ble ivertfall nok en brunfugl på Tore. Fanden var rimelig kjæpphøg da han ankom koia, med budskapet om at har var fuglejegeren over alle fuglejegere. Han hadde skutt røya fikk vi vite og fikk en leksjon i hvordan det skulle gjøres. Det ble fort avslørt, og en trivelig kveld kunne starte. Tore disket opp med Tiurmåltid som var helt utsøkt. (ungtiur). Andre viste Fanden litt om drikke-vaner på hedmarken, og det smalt historier om både glasscola, yre Ekorn og ikke minst den nye Jonsered-jakka. Hyggelig kveld på koia!

Lørdag morgen dro vi opp i toppen av Ralph-marka og startet der. Børstraktorene fikk jobbet litt pga. mye sne, men vi kom opp. Vi møtte både hare og harejegere på veien. Utstyrt med klassisk bål og poster langs veien :). Tetrix brukte 1 min på å gå i los, og jakta var i gang. Erik og Andre satte kursen nedover i marka, 3.er banden gikk vestover. Tetrix småloset litt nedover lia, før losen gikk som besatt. Fanden og undertegnede tok turen inn mot losen og vi gikk inn fra hver vår kant. Fanden gikk ut i på ei hogstflate og svartgubben dro da han satte kursen inn mot losen. Jeg hørte bare et par vingeslag, så var det game over. Mulig Fanden tok frem rådyrlokken når han var på hogstflata så det var derfor Tiurn dro, men det er litt uvisst. Like etterpå stupte ei røy utifra et tre rett over oss, men ingen fikk skutt. Vi gikk og gikk, men ingenting mer skjedde. Vi dro opp et skikkelig harabål og Fanden disket opp med pølser og bacon. Herlig måltid. Etter lunsjen skjedde det igjen :

Det er hara-bud. En stakkars Hare kom forbi geværmunning til Tore og selvsagt smalt det. Jeg sto og slo lens og tenke "hara gud - er det mulig"! Der lå en snøhvit vakker hare og sprellet. Nok en Hare til gubben i Haravegen 1. Så våknet også harainnstinktet til Fanden og wops var vi på Harajakt. Surt for en svartfugljeger. Vi så en hara tell like etterpå, men den stakk til skogs. Så da var det faktisk slutt på turen.

Det ble ei hyggelig helg, og Fanden fikk smake på hvordan det var å være bandemedlem. Hyggelig lag, og Tore kommer hjem med fangst.

Erik og Andre hadde vel ikke sett stort? Bortsett fra harabål ?

Takk for turen. (har noen bilder så send meg, så skal jeg få lagt det ut)

Signert: Bjørn alias "The Body"

1 kommentar:

Anonym sa...

..., og Tore kom hjem med fangst... som vanlig, tenker vel leserne av dene bloggen