søndag 8. juli 2012

Summercamp dag 3

Da var dag 3 over. Nok en fantastisk dag. Mye praksis, noe teori. Startet med litt repetisjon på innføring, og jobbet med hurtighet på sitt. Så var det en teroriøkt med trening av hund i fjellet. Her var det utrolig mye lærdom og spikre inn i hjernebarken. Men skjønner det er mye jobb i vente :) Tematikk som ramping av fugl, borte i skogen, store søk var noe av problematikken som ble diskutert. Budskapet var vel å ta fra hundene mulighet for selvpremiering, tren på innkalling og kun premier korrekte handlinger. Tren på områder hvor du kan kontrollere situasjonene. Stand- reis - Sitt - innkalling - apport. Kan da ikke være så vanskelig :)

Praksis del to var ei skikkelig langøkt. Innkalling med provokasjoner var noget utfordrene for Rappern. Startet bra, sluttet bra , men var little snodig midtveis. Innkalling av 10 hunder samtidig er målet, og vi er godt på vei. Rapp begynte å nøle litt halveis. Søkte ikke de andre hundene, men kom ikke asap zulu, som er kravet. Men kom seg på slutten.

Så var det avstandssitt på programmet. Her fungerte det bra synes jeg. Ble litt småløping for meg og, men mer enn godkjent. Avsluttet dagen med ro i oppflukt. Her er Rappern god. Meget jaktkåt, men holder seg sittende. Kommer tilbake med litt video. Herlige omgivelser å trene i ( se bilde)

Begynner å se konturerene av noe bra. Instruktøren mener Rapp er en luring, klassisk eksempel på en Gordonsetter hanhund. Dette skal visstnok være bra :-). Så får vi se.... Artig er det og bikkje er artig. Lærer mye, fint vær, flink hund.. Livet smiler, men hummerfaktoren er litt høy pga litt for bra vær.

1 kommentar:

T sa...

Å ja, er det hummer det oransje på bakken ved de folka :-)