onsdag 23. mars 2011

Var det vørterølen som gjorde av vi vant så mye tro eller var det søringen som var med ? Hmmm? :P Dæven for en seier!

Inn i gullkampen etter målrekord!


MÅLORGIE: Ja, det du ser på resultattavla er helt riktig. Alta IBK slo Nordkapp 74-4 som trolig er norsk scoringsrekord Foto: Privat

Alta IBK så ut til å være ute av gullkampen i 1. divisjon. Men det var før Alta-guttene slo Nordkapp ufattelige 74-4 og trolig satte ny norsk scoringsrekord.

Publisert: 23.03.2011 kl. 15:30 , Endret: 23.03.2011 kl. 17:35. Altaposten.no



- Vi scoret i gjennomsnitt hvert 48. sekund gjennom hele kampen. Helt rått, sier Alta-trener Lasse Varsi.


Taktisk gulltrekk
Alta trodde i utgangspunktet at kampen om seriegullet var

avgjort på grunn av Bodøs sterke målforskjell, som ledet serien før helgas kamper.

- Vi har aldri hørt om noe tilsvarende resultat og dette er trolig den største serien innen innebandy i Norge, sier Ann-Mari Ellefsen i Norges bandyforbund.

- Både vi og Bodø hadde før denne helga en kamp hver igjen mot Nordkapp som har tapt alle sine seriekamper denne sesongen. Bodø hadde 38 plussmål å gå på mot oss. Vi trengte rett og slett tre brakseiere for å ha sjanse på gullet. Vår kaptein, Niklas Högstedt, regnet ut at med scoring hvert 40. sekund, ville vi kunne score 90 mål. Rekorden i Nord-Norge var Harstads 55-2 mot nettopp Nordkapp tidligere i sesongen. Vi klarte ikke 90 mål, men toppet laget, spilte uten målvakt og derfor en ekstra utespiller og banket inn 74 mål. Med to storseiere også mot HF, er vi nå plutselig 59 plussmål foran Bodø før de skal møte Nordkapp i Tromsø til helga, sier Varsi.


Halve laget ute
Også mot nevnte HF ble det storseiere, 14-2 og 18-5 lørdag og søndag. Og det til tross for at hele ni mann i troppen var borte.

- Vi hadde en del spillere borte av forskjellige årsaker. Noen var bortreist, mens andre satt værfast. Vi tok i bruk alt vi hadde av spillere og la en lur «gameplan» og fikk full uttelling. En ekstra honnør til kapteinen som holdt oppe entusiasmen gjennom hvert sekund i alle tre kampene. Mot Nordkapp spilte han utrolig nok med en vond lårhøne og krampe i begge leggene gjennom hele kampen. Likevel gjorde han utrolige 38 poeng, sier Varsi og forklarer at målgivende og mål gir ett poeng hver på spillerstatistikken.


Tør ikke juble
Selv om Bodø må vinne med nesten 60 mål mot Nordkapp kommende helg, tør ikke Alta-spillerne å tro på seriegull.

- Vi avventer og håper Nordkapp står i mot og hjelper sine venner i Alta til seriegull. Vi har hatt et fint samarbeid med Nordkapp gjennom sesongen. To av våre spillere har vært i klubben på utlån og vi har også hjulpet dem med «coaching» på benken under flere kamper denne sesongen, forteller Varsi.

Målet er derfor å gi Nordkapp den hjelpen de trenger for å få stå i mot Bodø i Tromsø.

- Spillerne i Nordkapp er faktisk veldig lærevillige og takknemlige for den hjelpen vi gir dem. Vi følger dem også opp med tanke på at de skal klare å holde innebandyen i gang slik at de har lag lenger enn når dommeren blåser av siste kamp i år, påpeker Varsi.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Scooter, fotball og innebandy?? Skulle ikke du ha et villmarksår?

Tore knehøne sa...

Jeg øyner mulighetene for et comeback på innebandy-bana. Nordkapp tar vel i mot meg selv om jeg nærmer meg 40/100 og har avrevet korsbånd...

Anonym sa...

Finnes det ikke Linker oppi nord?

Bjønndal`n sa...

Får nok mer enn nok tid ute i villmarka. Det er nå utover ispilkingen etter røye er bra.. Så da passer jeg på å trene meg i god form før fisket starter for fult... Tore knehøne, joda det er muligheter for comeback på innebandy-bana, tror du går rett inn på laget der ;) Og til slutt, det finnes linker, men jeg fikk det ikke til, prøver igjen neste gang.. Så får vi se om det kommer noe blogg fra villmarka etterhvert...