onsdag 28. oktober 2009

Drømmehelg for Cato


Tøråsen var base i helga da Husby kom på sin årlige jakttur. Litt jistint jaktlag bestående av lite jakterfaring skulle gjøre skogen uttrygg. Fredag kveld tok SAO, Cato og undertegnede en liten tur i skumringen rundt Tøråsen og SAO hadde vel jakta i 2 minutter før det første skuddet gikk av. Rugdebom - men vi var igang. SAO gikk så til grytene og lagde en herlig viltgryte. Oluf og Husby entret senere på kveld åsa, og vi hadde en hyggelig kveld.

Lørdag kjørte vi ut til Bitch-bua. På veien fikk vi studert en veg-tiur og gutta hadde trua da vi gikk innover skoga. Oluf dro lengre ut en oss andre, og vi delte oss i to. SAO og Cato tok øversida og Husby og undertegnede tok nedsida. Var litt fugl å se på vei mot Damm-koia, hvor vi på bandevis signerte med en fin tegning. Formen til SAO sank betydelig under denne pausa. Så ut som en blek undulat, men ga seg ikke. Rett utenfor koia hilste vi på Frøken Harepus og Høne-pøne. Men undertegnede bomma på frøken og fikk klikk på Pøne. Vi gikk mot ei diger myr hvor vi fyrte opp et digert tyribål og hadde pause. SAO fikk rensket opp i magesekken, fyrt av et skudd og var tilbake i god gammel form. Etter pausa gikk vi mot bila igjen. Vi så veldig bra med fugl, både tiur, røy og orrfugl - men intet bra skuddsjanser.

På Tøråsen igjen tok vi en liten svarv etter Rugda, uten hell. Husby prøvde seg på både undulat-og Bjørnejakt, men også dette uten hell eller uhell. Det var bare å gå ned igjen til Tøråsen og finne frem rakfisken. Gaustadsæterbrunedrekkerlaget, Erik Tiurlaus og Bjarne Norsvin ankom også Tøråsen - Vørter ØL var også innom og hilste på. Vi hadde en meget hyggelig kveld.

Søndag var det pån igjen. Vi delte oss i flere lag og avtalte samling ved ei rimelig stor myr. På vei innover var det oppe både høner og haner. Så like før myra skjedde det som ingen trodde kunne skje. Cato og undertegnede nærmet seg myra og Cato ble stående på ei hoggstflate. 15 haner kommer susende over oss. Cato fikk klaring og fyrte først to skudd, fikk ladet om til neste hane-etappe og fyrte to til. Undertegnede fikk også fyrt av 2 skudd - men fra en vanskelig possisjon ble det vanskelig! Ingen haner falt, men Cato sin drømmehelg var et faktum! 4 skudd på rappen! Cato var helt i ekstase og jaktsjokk og Husby måtte bare følge han til bilen og avbrøt jakta. Tror nok kanskje Cato fikk litt innbilt jaktutbytte - ikke vet jeg ( se bilde) Vet ikke om det var pga at Stormberg-brødra forsvant fra skogen, men rett etter de dro kom harepus hoppende, og Tiurene stakk igjen frem fra skogen. Men fangst ble det ikke. Ser i dag at Stormberg har satt ned alt av klær 50%... !

Lite fugl, men hyggelig lag. Omtrent slik det pleire å være når Husby kommer fra Vest. Vi ser frem til neste års jakttur! Om SAO blir med neste år, er vel litt uavklart - men det får vi vel svar på neste tirsdag. Det kommer flere bilder i bilde galleriet om litt...

Takk for turen til hele gjengen!

3 kommentarer:

Bjørn G sa...

Glemte forresten helgas sitat som Jonas - (vørter Ø.L jr)sto for " je vet åffer de har denna sia på internett! - Førr å mobben Erik som itte har skøti Tiur"

Bjørn G sa...

Glemte også å nevne at Cato med litt hjelp og mange spm klarte å koke boil-in-bag-ris på fredag! Godt gjort!

Anonym sa...

SAO? Sverre Anker Ousdal? Passer jo bra, for dere er jo like harmløse som Postman-Pat hele gjengen (...for viltet i alle fall)!