fredag 16. april 2010

I gang....


Mens andre deler av banden var mer interessert i 007 action, tok jeg turen til Lisetra og dro av årets første serier. Fornøyd med førsteserien for året som havnet på 19. Andre serien mistet jeg motivasjonen tidlig etter bom på 7-8-9 skuddet og sto nærmest å skjøt i løse lufta i resten av serien som havnet på 14. Sto vel og tenkte på 6,5 kilosen jeg skal ta til høsten. Prøvde dobbelskudd-bana og! Artig gitt!

Gjorde observasjon av 6 Canadagås som var på plass på Bånntjennet. Ser det bare ble felt 2 i fjor, så kommer nok til og bli en stor økning av bestanden fra i fjor. Litt usikker på om folk skjønner konsekvensene av økningen i en slik bestand, men tror nok hyttefolket skal få merke litt på det i årene fremover.

Tepose og blåsko jegeren vet litt om hvor agressive de kan være. Han ble angrepet av ei gås på Bånntjennet for noen år tilbake. Gåsa ga seg ikke, og ble til slutt kvalt av en blodig teposejeger, etter flere intense basketak. Stivkrampesprøyte og plaster ta a mor. Så de er ikke å spøke med på forsommeren før og etter klekking.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Visste du ikke at Canadagås kommer fra det opprinnelige Ka Nada Gås? Gåseforskrifta ble modernisert sånn at det nå heter Canadagås. Til stor fortvilelse for stokkanda, som har store problemer med å gakke navnet rett etter endringen. En tukler ikke med naturen uten at det påvirker noen! Det skal være opprettet en støttegruppe på facebook for å at regjeringen skal sette av midler gakketilpasning for å bøte på skaden. Canadagåsa selv er nå utsatt for mobbing, de føler en viss mangel på tilhøringhet og har bedt FN om å få opprettet et eget reservat som de vil kalle The republic og canada gooses der lederen, som får tittelen Goosident, skal velges av The nest of birds.

Anonym sa...

Ser du skriver at det var artig på dobbel skudd bana, men det står ikke noe om antall treff.Bare lurer!!!!

Anonym sa...

traff vel en 16-17 duer der tenker jeg..