søndag 18. april 2010

Tiurlek uten tiur...

Et par av bandemedlemmene er mer eller mindre off-line for tida, så jeg legger inn et innlegg for dem... Disse har vært på et par turer på tiurlek. Det som er til felles for alle fire seansene er at tiur har vært nesten helt fraværende. Dette er leker som det var bra med tiur på i fjor! Det kan se ut som det er redusert til ca 20-30% ift fjoråret. Dette ser svært skummelt ut for bestanden hvis dette er tilfelle. En guru innen fugleverdenen (også kalt ornitolog) har vært på lek, og har opplevd det samme, og var svært bekymret.
Noen andre som har tilsvarende erfaringer? Oppfordrer alle mandemedlemmer og venner av banden til å ta seg noen turer på tiur- og orrlek for å sjekke trøkket.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sjekket noen leiker, og det er variabelt. Fugl er det, men vanskelig å si hvor mye. Var på en leik en efta, der det var fullt trøkk og på eftan.

T for Tiur sa...

Gromleken er ikke død! Erik er utegående reporter, og har meldt i dag at leken har fyttet seg et par hundre meter, og spredd seg. Kun sett en tiur, men spor tyder på at det er flere... også Raklehanen da. Det var bra med røy på leken. Så nå må dere komme dere ut på lek i helga!!