torsdag 2. oktober 2008

27-29 sept. zzz - bom - slafs - bakemester

Mange undrer på hvor det har blitt av blogginnleggene for helgeturen, men når man ligger i lavo med Husby og Erik trenger man 4-5 dager å komme seg til hektene. Makan til snorkere skal man lete lenge etter.

Fredag: Husby og undertegnede rigget camp ved Camp David, tok med Tetrix og var klarer til jakt. Før vi kom ut i skogen hadde husby fått i seg i Johnsen baguett og 6-7 skiver. Vi gikk over oldisstøl berget uten å se noen ting, og da var husby så sulten at vi måtte grille pølser. Mens vi rigget fant Tetrix et orrfugl-kull, som vi skremte livskiten ut av. Hagla fløy tett rundt øra på de, men .... bom bom bom bombadilla life... Etter lunsjen kom det ei orrhøne susende over oss, som vi også skremte skikkelig. Vi gikk så videre og Tetrix fikk en skikkelig los. Vi smøg oss inn perfekt, nok ei orrhøne.. ganske sikker på at jeg var bortpå, men den suste videre med bikkja etter. Losen gikk på nytt etter 30 sek, og var ganske sikker på at høna var skadeskutt. Gikk etter, men høna dro - bikkja etter. Etter nye 30 sek gikk losen igjen - men ingenting skjedde. Utrolig at vi klarte å kommet ut av skogen med fugl. Faan faan faan. Erik ankom Campen på ettermiddagen, og vi hadde en hyggelig kveld ved bålet. Husby sovnet med bena på bålet, men burde nok blitt ute. For i lavoen startet Erik et snorkehelvete som hørtes ut som en skurtresker fra 1939 som har stått oljetom siden 72, og som man prøvde å starte med tennplugg og dynamitt. Holy craparoni



Lørdag: Cato og Tore ankom Camp David kl 0630. Husby syntes nok det var tøft med så mye småbarnsforeldre som er vant med å stå opp tidlig, men vi fikk dråget opp av posen. Turen gikk mot blæremyr. Her var det liv gitt. Og var det ikke lagde Tetrix liv :). Men han jagde hanene feil vei, og bare et bar jævler ble sittende igjen. Tore skadeskjøt den ene, mens undertegnede og Husby skræmte den andre så den vart skikkelig vettaskremt. bombom bom.. Tetrix fant igjen hanen til Tore, men den kom seg unna. Vi tok så en nydelig frokost med bål og kaffe. (bilde )


Etter ei times pause gikk vi videre. Da skjedde det vi trodde vi aldri skulle få oppleve. Det var ikke et tørt øye etter at situasjonen fant sted. Eira tok stand, og Cato smøg seg innpå som en sulten snytonge på epleslang. Ei stor fin Røy fløg opp og Cato fikk avfyrt sitt første skudd på storfugl jakt! Fantastisk. Riktignok bom, men lell da gut!!

Etter å ha gått ei runde til smalt det plutselig midt i banderekka. Tore hadde møtt på harepus, og syntes Haresteik hørtes attraktivt ut. Endelig fangst til banden!! Tore angret nok noget når innvollene ble dratt ut av skinnfellen, men fangst er fangst. For å bruke et uttrykk som Bjørndalen har brukt mye etter jaktturene i år " VI fekk en hara! Forøvrig Tore sin første Hare! Vi gratulerer. Ble noen flere situasjoner utover dagen, men itte mer fangst.
Lørdag kveld ble det matlaging samt besøk av Jim og Hagen. De hadde vel også hatt magert utbytte, men trivelig med besøk!! Natt til søndag ble på nytt snorkehælvete. Erik hadde lært opp Husby.... resten er historie! Men maka til snorking!



Søndag: Cato, Husby og undertegnede prøvde blæremyr men ingenting skjedde. Var nok slitne og umotiverte, så ble mest dassing.. Lange matpauser (bombe når Husby er med), og lange pratepauser.

Etter litt om og men pakket vi ned Campen og dro mot Spillegjeld-skogen. Her var det liv. Først ei orrhøne som Husby skremte litt, så fikk Cato sjanse på en Tiur. Men med henna i bokslomma og tankene på det siste julebordet til bama, ble det itte noe skudd.. Stor fin svartgubbe som jeg skal hente senere i jakta. Så også ei flott røy like etterpå. Men energien var tom for jaktlaget. Så vi satte kursen hjemover!

Takk for ei fin helg gutter! Lite fangst, men mange gode minner!!

PS! Bjørndalen skryter av noe fugl i dag, så det dukker vel kanskje opp en kylling på bloggen snart??






1 kommentar:

Anonym sa...

Husket ikke at Jan-Thomas var med, men når jeg forstørret bål-bildet fikk jeg se at det bare var et dannet by-menneske med foldede hender og samlede knær. Forøvrig bærer av kaliber 20 (kjent under navnet kvinnfolk-hagle i banden)... Passende!? Nåkk om dæææ...
Må bare kommentere hara'n. Jeg registrerte at det var av typen redd-hare, og ville fri den fra mange traumatiske driv med Tassen halsende i hælene... Dooooot!!!
Takk for en fin lørdag i skauen:)