tirsdag 9. november 2010

Da ær harajakta godt i gang og bikkja begynner å komme i form.. Vi har hatt mange fine loser og jaktturer i høst.. Men ættersom vi har hatt IT problemer på Tundraen så har det blitt dårlig mæ innlegg på bloggen fra mi sie.. Men nå ska je legga ut referat fra jakta framåver...


Som dere ser på bildet så har det blitt hara på oss i høst.. Denne ble tatt litt uti ælj jakta og skytter var P O Faldbakken... En dreven jeger fra Vællset, men også en ivrig ælj jeger... Dæ har blitt to harar så langt i år og har hatt flere fine loser.. I hælja som var tok je mæ meg en arbeidskollega og bestefarongen hans.. Vi lå åver i ælj koia og lagde oss haragryte, som var knakende god og koste oss mæ godt drekke tel... Må si at dæ itte var optimale forhold ættersom dæ var bært på bakken og haran begynte å bli bra hvit.. Dæ ær heller itte den bæste lufta når dæ ær slik føre.. Men tydelig at haragryta gjorde susen, for dæ gikk itte lenge før Gromit fækk føtter og begynte å spore opp haran.... Vi gikk igjennom "kosten" som ligger på østsida av Sørensberget og der fortsatte Gromit å spore på haran og han gikk strake vægen opp mot en æljpost vi har like væ, hvor han tok ut haran.. Losen gikk tel Sørensberget hvor den gikk opp og ned toppen... Vi ble stående væ ei myr nokså lenge.. I dæ vi bestæmte øss for å forflytte oss nærmere losen og inn i skogen hvor dæ var tettere mæ skog kom dæ plutselig en svart skygge flygende åver tretoppene, hvor vi så fort at det var svartgubben sjøl som kom... En harajeger skal i utgangspunktet kun fokusere på haran under harajakta.. Men fristelsen ble for stor og da je hadde mæ meg tilskuere, så je kaste opp tuten å smelte i vegen et skudd... Og ja, tiuren deiset i bakken i stor begeistring for både gammal og ong.. Gutta begynte å bli sultne så dom vart satt at i gruppekænten , mens je gikk på post hvor je trudde haran skulle komme... Men dæ gikk itte lenge før je fækk beskjed på radioen at haran og bikkja hadde kåmmet nesten helt bortvæ ryggesekken doms... Så dæ endte mæ tap tel slutt, hvor bikkja itte fant at haran og vi var fornøgd for dagen... Ætter å ha fått ryddet ut koia var vi ælle enige om at dæ hadde vøri en fin dag uti skogen, mæ strålende sol, los, sett hara og samt skøti en tiur.. Riktignok itte vaksin, men dog... Dro forøvrig på ælj jakt senere på dagen hvor jeg så kongeørn ei stønn like væ posten min ... Et artig skue..Nå venter je på at snøen skal komme, slik at det blir litt bære føre for Gromit..

Fortsatt skitt jakt tel ælle, hilsen Bjønndal`n og Gromit... En vørterskål!


3 kommentarer:

Dotsupen sa...

...har glømt å nævna at je såg haran i hælja, itte langt unna Tundran. Fekk itte drag på'n, men tæg'n på støkkjakt en ææn dag!

Hare Krishna sa...

Er det regler for å ikke skyte hara på støkkjakt etter fugl, så skal det jaggu være regler mot å skyte tiur på harajakt! Makan til dobbeltmoral! Heretter hiver jeg opp "tuten" og fyrer på hver eneste reddhare!

Anonym sa...

Ha ha Hare Krishna... Denne kommentaren der har je ventet på... :) ..