tirsdag 9. november 2010

Fin helg i skogen

Nydelig vær i skogen i helga, men støkkjaktens tid begynner vel å gå på hell. Det knaser og braker fælt. Lørdagen har jo blitt bloggført, så dæ. Vedr Tiur så vil je vel hevde av ingen i banden har Tiur med stor T - det er vel ingen som har over 3,5 kg enda hell. Så Den får Tiurmestern ta senere i høst. Har sett et par aktuelle nå som begynner å bli modne for felling. Mår var ivertfall rimelig brei over skuldra etter lørdagen, noe som fru Mår fikk festet på ett bilde som er bloggmat!

Søndag var Mår, Tetrix og undertegnede drog tell skogs i morgengry. Mår var såpass breial at han trykket inn "dirty-triks" knappen på vei ut, men gikk over på GPS-kjøring så jeg hold følge (se bilde)..Gikk ikke lang tid før vi var borti fugl. Bikkja støkket 1 røy rett på oss, som vi skremte skikkelig med 4 morgenskudd. Første mitt gikk rett i gran 10 meter fra. Bra Granskudd, men litt mye Sirup på andreskuddet. Like etterpå kom en Tiur som valgt å legge ruta utenfor mitt skuddhold. Mår fikk en halvdårlig sjanse og fikk skremt den med 2 nye morgenskudd. Ikke lenge etterpå var vi borti 2-3 storfugl tell, men ikke noe vi kom inn i. Videre begynte Tetrix og småboffe inni skogen og jeg posterte utpå ei flate i håp om at gubben skulle komma. Men det som kom i 120 var ei høne. Refleksen var på plass og høna datt. Så får vi se hva som kommer til helga. Lik situasjon som da Tore sin "Tiur" datt, men høne er høne og fugl nr 7 i frysern i 7ern

Ettermiddagsøkta gikk med Ine til Holmtjern. Vi hadde som mål og se fugl, men ble med noen hakkespetter. Men bål og kakao gjør susen. Fantastsik fint på Holmtjennet ved solnedgang :) Går rykter om at Vørter ØL har vøri på et islagt tjenn, men tror han skal vente litt på Holmtjennet, hvis han ikke vil ta julebadet tidligere i år.



Det er nå Tiurmestern starter sin jaktsesong egentlig. Først nå je ser muligheter for å felle en 6,5 kilos.

1 kommentar:

Nordigar'n sa...

En tiurlaus kar i 7'ern,
Sjølsikker; det er'n,
men tiurfangsten uteblir,
og nederlaget svir,
tiurfangsten, ja den er fjern!