mandag 12. september 2011

Åpningshelga - Tøråsen

Startet helga med en tur på Lisætra. Stinten fikk prøve hagle for første gang, og fikk smaken av å være en orntli jeger. Nytjukken og Ildtoppen kom etter for å finpusse formen. Ildtoppen har aldri vært på jakt i RA, og satte seg i umiddelbar respekt med å pulverisere den første dua. RESPEKT. Her har Nytjukken tatt med en ekte jeger?? Men det var noe som skjedde utover helga. Klarer ikke helt sette ord på hvor det ble av jakt-respekten, men fant kanskje noen svar da jeg så igjennom bildene fra turen. (nye bilder i galleriet). Tiurmiddag på fredagskvelden (voksen Tiur, selvsagt selvskutt!!)

Lørdag gikk vi ut fra Raubua, men det var begredelig med fugl. Fløg opp en og anna, men dro så tidlig at vi bare hørte noe vingeslag i det fjerne. Nedtur! Oppe klokka 5 for å jakte på ittno? Fant sauen på vei til bilen (se egen sak) . 4 timer med Stavanger Cowboystrekk, flesk,bønner,bål så var vi klare for ei ettermiddagsøkt. Så litt mer, men kom ikke inn i noe situasjoner. Vi kobblet sammen Stinten og Rapp, men det ble bare kranglinga så vi måtte la de gå løst! Rapp var fornøyd med 4 timer i skogen! 0 skudd - 10 september, er det mulig!!

Tore Mår ankom Tøråsen lørdag kveld, og vi hadde en kort og hyggelig kveld med vegsaltet Elgpizza. Søndag våknet vi til regn, så vi tok det litt easypeasy med brettspill. Stavanger-legionen gjorde det særdeles svakt her også. (Tore dro ut tidlig med Tetrix, også egen sak). Så gjorde vi noen brutale valg. Vi sendte hjem Rapp og Stinten, og dro ut ved knavlbergsmyra. Så noen fugl, og fikk løsnet et skudd etter ei høne på en halvsjans. Det var så bløtt oppi der, så det gikk nesten ikke ann å gå. 

Nedturen var et faktum. Åpningshelga ble bare dritt jaktmessig, men vi har hatt ei bra helg lell. Det nærmeste vi kom fugl, var vel det på dette bildet.


Takk for en trivelig helg på Tøråsen. Og håper vi snart klarer å bryte noen trender. Nytjukken var her for 5 året på rad, uten at noen har skutt fugl.. Så får vi satse på storeslem neste år! Ikkje braaaaaaaaaaa.

Ingen kommentarer: