torsdag 15. september 2011

Kristoffer Klovnsen

Kapitalismen har innhentet "Villmannen" og. Smaken på gryn, ble større en smaken på tang,rev og reinsdyr. Er det mulig? Dattera mi på 7 har snakket med Clausen på jakt og fiskedagene, fikk tom gratis t-skjorte av han! Raust! Trivel kar - lyser god-kar.  Vi har sett på filmene hans fra året mange ganger - og han har lissom være ett forbilde for henne da vi har vært å overnatte i skogen ifb feks orrleik. Tenk på Kristoffer da pappa, som bodde ute ett helt år. I går satt hu å hørte på P4 på vei til trening. Jeg visste ikke at hun hørte på diskusjonen en gang - HVA? Harn jugd? Ern ikke snill allikvel da Pappa? Hva skal jeg gjøre med T-skjorta nå?

Vel snill er han sikkert, men det er ikke til å stikke under en stol at han er en kynisk forretningsmann også. At det går ann å tjene så mye penger på en løgn? Forlag, TV, dattera mi,  fans en hel nasjon ble ført bak lyset. Selv lå han å besket seg på ei hytte å drakk folkøl og braset svenskflesk. Foredrag, filmer... Er det mulig? Det som er trist er at en dyktig kar blåser seg selv ut av bransjen. Jeg har hatt stor glede av filmene hans, og fulgte bloggen tett da han var ute i marka (også omtalt på Vørterølbandens jaktskrøner tidligere). Endelig skulle også han bli rikskjendis på linje med Monsen og gutta. Han har snakket om Pelsjeger Ingelstad og gutta, men så viste det seg at ville spille i kapital-ligaen istedet for naturhelt ligaen. Det er ingenting som faller så hardt som en helt som viser seg å ikke være det. Synd - for Norge trenger helter som kan være forbilde for det gode friluftsliv. Nå har Clausen hatt sin tid i rampelyset, og må trekke seg tilbake til sin lest - jaktturer/film. Men vil nok miste litt taket her og, ivertfall på kort sikt. Det nærmeste han kom pelsjeger Ingelstad var vel hans nye film hvor han tok med en glamourmodell på jakt. Denne filmen passet vel Clausen bedre... og en fin plett sammen med imaget han nå har fått. "Pels""jeger". Skulle likt og sett den bakomfilmen og :)

Når det gjelder unnskyldningen er det jo en trist story som ligger bak. Respekt for det. Men tror Norge hadde tatt enda mer Clausen til sitt hjerte om han hadde lagt kortene på bordet " Faren min er alvorlig syk, og jeg må ta en pause fra prosjektet får å være med han". Alle hadde skjønt det, og heltestatusen hadde kanskje blitt enda større.Men kapitalen var viktigere en samvittigheten, og han gamble i ren Idar Vollvik stil.. Hvor mye var han egentlig alene i marka? var vel en del folk innom - hva hadde de med av goder? Å leve slikt var tøffere enn han trodde, kanskje det hadde vært den riktige vinklingen på filmen? Får litt assosiasjoner til Lars Monsen sin bakomfilm : http://www.youtube.com/watch?v=FqZLKBi4sC4

Jeg blir litt trist av hele greia. Trist fordi jeg syn(t)es KC er en trivelig kar, står for noe bra og har produsert herlige jaktfilmer - så er "rikskjendis" tilværelsen bygd opp på en løgn. Jeg er trist fordi han har ødelagt sjansene sine for å lage gode bøker og gode tv-programmer. Trist fordi han står å juger til min 7 år gamle datter og forbanna for at det går ann å være så jævlig kynisk. Spyr da jeg tenker tilbake på "hjemkommsten" med kompisser og familie som alle spiller ett godt skuespill. Dette er noen han alltid må dra med seg, og som gjør at han aldri kommer tilbake på "nasjonalt plan"  Det positive er kanskje at vi får litt mindre stander med lokkefløyter som gjør meg gal på neste villmarksmesse.

Da er det bedre å gjøre som Vørterølbanden! Gå ut som en vørterøldrikkende bande som jakter og forteller skrøner - så er vi det.

Håper han klarer å stå imot stormen å komme tilbake med god DVD produksjon.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kjære vene, få vekk skylappene litt!
Alle i denne verden lever av penger. Og ja, noen er ser sitt snitt til å tjene noe med å dra ei skrøne, pynte litt på sannheten eller unnlate å fortelle sannheten.
Det er helt vanlig i alle lag; i bedrifter og arbeidsliv, i politikken, i foreninger, organisasjoner osv.
Hvem har forøvrig ikke løyet litt for å komme litt bedre ut av noe, eller til og med fordi det forventes at man skal gjøre det? Jeg sier ikke at det er greit, men slik er det nå en gang.

Ikke kom og fortell meg at alt vi ser av dokumentarer og reportasjer på tv, film og leser i diverse biografier, er 100% sant. Håper ingen er så naive at de tror det.
Både forlag, produsenter og investorer har ofte endret litt på innholdet dersom de tror at de vil få mer ut av det ved å foreta visse justeringer.
Er det mer ok, enn at Clausen gjør det? Han har et firma som skal tjene penger på lik linje med alle andre.

Ok, han tjente penger og han fikk en pris som følge av prosjektet sitt.
Ok, han var ikke ute i 365 dager i ett strekk,
Men har du noen bedre forslag til hvem som fortjener prisen som årets villmarking bedre?
Noen andre som fortjener mer status på dette feltet?
Noen andre som kunne laget en like bra film (eller jaktfilmer) om emnet som fortjener publisitet på lik linje?

Kan du med hånden på hjertet si; at dersom du hadde jobbet med et prosjekt som du ville tjene bra på, og som mange hadde store forventninger til, - at du hadde gitt opp alt sammen for en brøkdel avvik, og samtidig vite at du har skuffet mange rundt deg og at inntektene uteble?
I slike tilfeller er det lett å foreta en feilvurdering, og det er det Clausen har gjort her. En feilvurdering. Verken mer eller mindre. En feilvurdering. Og nå står han for den. Er det riktig å lynsje noen da?

Anonym sa...

Åååå,sårt tema?? Klovnesen sjøl som er innpå bloggen en tur hell? Ikkjeee brraaa.... Åsså skriv vi under vettu! ØL(vørter)

Anonym sa...

Klovnesen!!:(
Opp som en bjønn,ner att som en saufell!!!
Fine filmer og fin bok,men det smaka og lufte ræv lang lei....
Nei stol æller på nåå`n, itte en gong en klovn i villmarks klær.
Fryktelig skuffe je!!
TP

Bjørn G sa...

Skylapper ? Ærlighet varer lengst. Hva som går på tv, og hvem som bløffer hvem er en saga blott. Klovnsen har klart å blåse seg selv ut av tv og bokbransjen.. handler ikke om det du ser på Hotel Cæsar eller dokument 2.. At Krissy klovnsen tjener penger er fantastisk bra, men neste år synker nok omsettningen betraktelig. Og det er ikke fordi jeg har skylapper. Det er fordi han har bløffet det norske folk.

Bjørn G sa...

Skylapper ? Ærlighet varer lengst. Hva som går på tv, og hvem som bløffer hvem er en saga blott. Klovnsen har klart å blåse seg selv ut av tv og bokbransjen.. handler ikke om det du ser på Hotel Cæsar eller dokument 2.. At Krissy klovnsen tjener penger er fantastisk bra, men neste år synker nok omsettningen betraktelig. Og det er ikke fordi jeg har skylapper. Det er fordi han har bløffet det norske folk.

T for tiur sa...

Jeg så statsministeren på ski i Nordmarka på tv. Hadde til og med termos i sekken. Fortjener prisen mer enn Chris Klussesen...

T fortsatt for tiur sa...

Villmarka har fått sitt svar på Milli Vanilli, he, he...