tirsdag 27. september 2011

Søndagsjakt

Ja, man kan søke mer. Svarten skal i hus! Hadde ei økt på lørdagseftan. En kjapp tur på "Lindgren-ryggen" og en ved Kvittretjennet. Sistnevnte plass hadde Jotun Jorsalsfar gått inn å såg je, så tenkte je skulle ta med en støkt Tiur fra den kanten. Men kom itte annet en løsemiddelskadet Hjortelus.  Gikk borti et storfugl-kull, men fikk itte noe god sjanse.

Søndag var planen klar. Tore Mår sto med bilen i pole position  i Haravegen og spant avgårde til Odals skjøga. Nå skulle svartegubben tas. Etter 3 min jakt var det pån igjen. Tetrix støkte ei røy som slo seg inn i ei furu 45 meter fra meg. (skrittet opp i ettertid). Je ble nok en gang stående å telle meter frem. Kom frem til at holdet var litt drøyt, og holdt igjen. Prøvde å snike meg innpå, men bikkja kom farende og røya dro. Neste gang smell det om det så er 200 meter. Men brunt er itte målet, så vi tusle videre mot dødens dal. (døpt av Tore, hvorfor skjønne je vitterligen itte). I dødens bakset det i kjent stil. Her var det fugl, men vi fikk itte de store sjansene. Så delte vi litt lag, je tell venstre Tore tok høyre sida. Je kom perfekt innpå ei flate og var klar som Fanden på Hulderjakt. Plutselig kjæm Terix i 240 km/t (estimert fart) og ut braka det en gamaltiur 40 meter foran meg. Ble itte den store sjansen, men får smelt på et skudd. I det det smeller lette det en til. Je syns je høre noe baksing i lyngen nedi gruppa der, men innså etterhvert at det bare var pulsen min. Hadde je kømmi ti meter tell fram.... Fytti pokker, så nærme!! Gikk så videre og var borti mer fugl, men kom inni ei tette, så kom itte på skuddhold. Så startet det plystring i stor stil i skogen. Je syns Tore var veldig aktiv på labben, for det plystret på høyrasida mi, og 3 min etter på langt på venstre sida. Det viste seg at det var Arne Marcus som drev på med hyss. Vi var midt i et Rådyr drev og det rant ut rådyr "jegere" ta skoga. TP, Rune E, Fællbakkern (med TV-boden cap?? Hvor ærlig skarn vara egentlig??)) og det som værre var posterte rundt øss :)

Rådyrjegere putter jeg i 5 båser. 1: Fuglejegere som itte får fugl, som får unnskyldninga " Jakta mest rådyr i år je vettu 2: Dom som er så Hønn-o-file at møte dom en jeger med morgenbrød blir du tatt med hemmat og putte på ei plate 3: Dom som lik å sitta på ræva å vente på ittno, som itte vil vara med at dom egentlig er harajegere 4: Dom som har kjøft så fin børse som dom itte har brukt for, så lytt jakte rådyr for å få lufta den. 5: Dom som itte vet bedre, og treng noe å drekke kaffe med. Aldri hørt om et slikt jaktlag med suksess. Her var det ivertfall jegere som kan puttes i disse kategoriene. TP var irriterende breial der han kom ut av skogen. Snakke om noe skole, blogg og ei gammal tiurfjør. Snakka som om je itte hadde skøti tiur før. Faan, jeg er jo Tiurmester. Ingen i bande-omkretsen som har skøti større Tiur enn meg siste to år. Men gadd ikke ta diskusjonen, ikke en mester verdig.  En mester er og blir en mester. En Rådyr Kyllingjeger er det bare å heve seg over.

Ble koie lunsj og en cobowstrekk på koia. Der var det forresten Cowboyer fra før. Haralosen gikk, og smalt i det je parkerte bilen. Var felt ei bjørk over vegen for å markere haraterritorie, men ingenting stopper ett brasaklar bandemedlem. Etter lunsj tok jeg med Rappern en tur i et område je itte før har jakta. (se bilde) Etter ca 20 min stoppet bikkja opp ved et buskas utpå ei myr. Je sto der å ventet på den skulle komme, men sto så je tok et skritt ned og da smalt det plutselig ut en tiur. Itte på skuddhold, men fy flate for en opptur!! Bikkja er 4,5 mnd og står på tiur! Detta blir bikkje det gitt! Senere på ettermiddagen støkte den en tiur tell, og fant et jerpekull. Her kunne je nok ha felt, men dom var fryktelig små og je hadde fryktelige magnumpatroner... 5 meter med 12/76 magnum 4 på en lodden jerpekylling...  Ikkje braaaaaaaaa.
Om det finnes høyere makter får vi nesten spørra Tore om, men føler bønnen je slengte inn forrige helg har gitt resultater i form av håp. Rappern virker lovende, som gir håp for de kommende jaktår! Tell helga blir det Tiur - det er helt sikkert! Og den skal vera større enn 4425G, (fordelt på en Tiur TP)
Signert Tiurmesteren!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ut i fra hva du blogger. Sett igjen bikja, Tetrix, og så får du mulighet på fugl du også. I alle fall er det en unskyldning mindre :)

Anonym sa...

Da har je blogga feil. Tetrix er kongen! BG

Tetrix sa...

Rørende å høre fra en trofast jaktkompis! :) Men jeg drar på åra, hører dårlig og er jævli dårlig til beins. Innser at min storhetstid er over, og har prestert langt under par til nå i år. Drømmer om å servere noen en perfekt tiurlos i høst! Foreløpig hviler jeg på Laurbærbladene fra tidligere bragder...

Anonym sa...

Omtrent som n Erik detta Tetrix