mandag 19. september 2011

Jaktdager i Talvik




Torsdag kveld kom Albert og Vegard på besøk og vi skulle jakte hare og rype i Talvik. Vi dro samme kveld til Tyristua, ei hytte som arbeidsplassen disponerer, som ligger inne på fjellet i Talvik.

Alle ble begeistret over den fine naturen Talvik hadde å by på. Det eneste negative var at det var lite hare der. Etter lange dager i fjellet var det godt å komme ned igjen til hytta, hvor vi tok badstue og koste oss med god mat og godt drikke.

Det ble skutt 8 ryper (lirype og fjellrype), 1 hare og 2 ender.. Anbefaler alle å prøve jakt etter fjellrypa, for det er en spennende jakt i fine naturomgivelser. Det kan være tungt å komme seg opp i høyden. Men om en tar seg pauser og har en flaske vørterøl i sekken, kommer man seg omsider opp. Fjellrypa er veldig godt kamuflert og er vanskelig å oppdage. Så en må nesten gå rett på den for at den skal ta til vingene. Det blir nok flere fjellturer på meg i høst.

Jeg vil takke gutta for en trivelig helg!

2 kommentarer:

Bjørn G sa...

Itte bære vørterøl ser je.. Ser ut som Dyresen trengte sterkere saker for å komma opp.. Lommelerka i beltet :)

Andre sa...

Skal itte sjå bort ifra dæ Bjørn.. Syns Dyresen var lett på fot opp fjellet i hælja :).. 2-3 topper på en dag ær itte værst, ta en småbarnsfar ;) Må nok ta en prat mæ jaktsjæfen på ælj jaktlaget våres, å foreslå at Dyresen bør gå litt mæ hund i jakta..